Ouders vertellen

Ilona Harthoorn – mama van Romée, Fenne en Noor
“We hebben op het dorp de keuze uit meerdere basisscholen, maar onze voorkeur ging uit naar een openbare school. Na het eerste bezoek en gesprek bij De Linden hadden we al gelijk een fijn en goed gevoel en was de keuze snel gemaakt. Onze kinderen hebben binnen hetzelfde gebouw ook op de kinderopvang en de peuterspeelzaal gezeten. De stap voor de kinderen naar groep 1 van De Linden was daardoor niet zo groot. Ook wij als ouders ervaren de samenwerking tussen Kibeo en De Linden als prettig. Onze oudste dochter zit nu in groep 8 en kijkt met veel plezier terug op haar schooltijd op De Linden.”

Ieder kind kan op zijn eigen niveau werken en leren
“Een pluspunt van De Linden voor mij is dat er onderwijs op maat wordt gegeven. De kinderen hebben vanaf groep 2 een eigen iPad, waardoor ieder kind op zijn niveau kan leren en werken. Ik merk aan onze kinderen dat dit erg prettig werkt. Zo doen ze bijvoorbeeld thuis regelmatig op de iPad van school nog oefeningen of werkjes die aansluiten op waar ze op dat moment mee bezig zijn. Dat vinden ze leuk om te doen en het is ook goed voor hun zelfvertrouwen. Een ander pluspunt is dat door de veilige, prettige omgeving en de kleine groepen de kinderen zich op De Linden thuis voelen. De leerkrachten zijn voor zowel ouders als kinderen heel makkelijk te benaderen.  En je wordt als ouder goed op de hoogte gehouden via bijvoorbeeld maandelijkse nieuwsbrieven, rapport- en oudergesprekken.”

De vijf gelijke schooldagen bevallen prima
“De vijf gelijke schooldagen bevallen voor zowel de kinderen als mezelf vanaf de eerste dag prima.  Je hoeft zelf niet meer tussen de middag heen en weer te rijden. En de kinderen vinden het leuk om met elkaar op school te eten. Ook vinden ze het bijvoorbeeld erg lekker dat ze één keer in de week tosti’s mee mogen nemen, die dan door groep 7/8 worden gebakken. En na 14.00 uur is er iedere dag voldoende tijd om nog lekker te gaan spelen of andere afspraken in te plannen.”

Leuke workshops bij Talent voor de Toekomst
“Op maandag gaan onze twee jongste kinderen naar de BSO. Ook maken we in de vakanties weleens gebruik van de vakantie-BSO. En als er bij Talent voor de Toekomst een leuk aanbod is waar ze graag aan mee willen doen, dan geef ik ze daar ook voor op. Zo worden er regelmatig dansworkshops gegeven die mijn jongste en middelste dochters erg leuk vinden. En als er een clinic van de voetbal wordt gegeven, dan geef ik de oudste daarvoor op. Kortom De Linden is een fijne school die met de tijd meegaat. Onze kinderen kunnen zich ontwikkelen in een leuke omgeving.”


Silvia Eijke – mama van Serena “De Linden is voor mij een school die ouders en kinderen betrekt bij het onderwijs. Hierdoor heb je een goede samenwerking en voel je je als ouder erg betrokken. Bij vragen zijn de lijntjes kort en krijg je vaak snel een antwoord of advies van je leerkracht. Er wordt ook regelmatig verticaal gewerkt, dus alle klassen even door elkaar. Op deze manier heb je veel afwisseling en uitdaging voor de kinderen.

Ik vind de 5 gelijke schooldagen heel fijn. Mijn dochtertje weet hierdoor waar ze aan toe is. Het continurooster geeft regelmaat en structuur en na schooltijd heb je elke dag nog genoeg tijd voor ontspanning of andere activiteiten.

Ik maak op dit moment nog geen gebruik van Talent voor de Toekomst, mogelijk in de toekomst wel. Ik vind het wel erg leuk dat het aangeboden wordt, zodat je kind aan extra activiteiten kan meedoen als je dit wil. De Linden is voor mij een persoonlijke basisschool waarbij kinderen een afwisselend aanbod in het lesprogramma krijgen en waarbij ouders betrokken worden bij de school en de activiteiten.”