Breinheldenschool

Trots! Al onze Omnis Kincentra zijn gecertificeerde Breinheldenscholen. De teams hebben hiervoor een uitgebreide training gevolgd en de bijbehorende opdracht voltooid.

Dankzij de methode Breinhelden kunnen we nog gerichtere aandacht geven aan de ontwikkeling van de executieve functies van de kinderen binnen onze kindcentra.
Het begrip executieve functies is een overkoepelende term voor verschillende cognitieve processen. Het zijn de doe-processen in het brein die ervoor zorgen dat we ons gedrag bewust kunnen sturen, zoals impulsbeheersing, concentratie, flexibiliteit en prioriteiten stellen.

Omdat onze samenleving snel veranderd, is het van essentieel belang dat leerlingen zich goed ontwikkelen in deze vaardigheden. Een kind met goed ontwikkelde executieve functies, kan bewuste en doordachte reacties geven op zijn omgeving en reageert niet ‘op de automatische piloot’.

Dankzij de training is de methode Breinhelden volledig verweven in ons onderwijsprogramma. Het doel is dat alle kinderen na het verlaten van de basisschool, in staat zijn de executieve functies optimaal in te zetten.