Groeien naar Groenerwijs

Tijdens de informatieavond aan het eind van vorig schooljaar, is er meer verteld over het nieuwe concept Groenerwijs. Mocht u de informatieavond gemist hebben, hier staat Groenerwijs voor:

Groenerwijs streeft naar gezonde, actieve, sociale en persoonlijk vaardige kinderen die zorg hebben voor hun medemens en omgeving. Groenerwijs biedt een op ervaring gerichte groene, leer- en ontwikkelomgeving (binnen en buiten) voor alle kinderen.

Het is een nieuw concept wat we zien als aanvulling op het bestaande onderwijs. Stapsgewijs wordt dit concept steeds verder uitgebouwd. In de zomervakantie heeft de gang boven alvast een nieuw uiterlijk gekregen. In de loop van dit schooljaar volgen er meer aanpassingen aan de uitstraling van ons gebouw en aan de inhoud van het onderwijs. Uiteraard houden we u hiervan steeds op de hoogte.

Waar we nu alvast mee starten:

  • Buiten leren, spelen en eten 
  • Bewegend leren verder ontwikkelen
  • Binnenklimaat, meer planten 
  • De leerkrachten starten met een training over Breinhelden, zodat wij een officiële Breinhelden-school worden.